Ezúton tájékoztatjuk Önöket, hogy a Szabad Jászok Demokratikus Egyesülete a TOP-7.1.1-16-H-ESZA-2019-00146 azonosító számú projektje keretében Film Klubot tart a Fészek Műhelyben.

Időpont: 2020. január 31. (péntek) 17:00-19:00

Film klub programja:

Egy francia középiskolai osztály, szinte a legvégsőkig elvadult tinédzsereit látjuk, akik se egymás iránt, se a tanáraik iránt nem éreznek tiszteletet, szeretetet. Egymásnak feszülésük, egymással való durva viselkedésük, vallási és etnikai különbözőségük is olaj a tűzre. Míg meg nem érkezik az új tanár, aki megpróbálja a fékezhetetlen osztályt egybekovácsolni. Az apró termetű tanárnő fantasztikusan jó ötlete szükséges hozzá, hogy tanítványai az állandósult agresszióból, végre egy új életlehetőség és a kitörés reménye felé mozduljanak.
Ez egy Igaz történet alapján készült francia film, még sok izgalmas téma boncolásán kívül, a múlt, a történelem legsötétebb korszakának felidézhetőségéről és megértéséről szól az osztály történetén keresztül.

Utána zsíroskenyér partit tartunk és beszélgethetünk a filmről.

A következő kérdéseket járjuk körbe:
Te mit tennél, ha migráns osztálytársad érkezne?
Te mit tennél, ha kiderülne egyik osztálytársadról, hogy családon belüli erőszak áldozata?
Te mit tennél, ha félelemben kellene élned akár otthon, akár az osztályban?

Témáink lehetnék még:
Az európai multikulti élet, nemek egymáshoz való viszonya, teljesítmény alapú iskolai rendszer, kirekesztés, bántalmazás, rasszizmus, a holokauszt ismerete, és még számos téma ami felmerül a film kapcsán.

Mindenkit szeretettel várunk a Fészekbe!

A részvétel ingyenes!